Quiche met meelwormen

Overheerlijke quiche met meelwormen

Ingredienten:

  • 100gr deeg,
  • 7gr gist,
  • 2gr zout,
  • 2gr basterdsuiker,
  • 40gr margarine,
  • 10 gr ei
  • 40 gr melk.

Bereiding:
Draai bloem, boter, suiker, zout en gist kort door elkaar in de keukenmachine voeg daarna  de melk en het ei erdoor. Als van het deeg een bal ontstaan het deeg uit de machine halen.
Maak van het deeg een bol en laat dit 20 minuten afgedekt rusten.
Appareil: 150 g slagroom, 150 g heel ei ,15 g maïzena. Meng deze ingrediënten en breng het lekker op smaak met peper en zout.
Vulling: scheutje olie, 75 g meelwormen, 25 g gesnipperde ui, 40 g preireepjes, 25 g blokjes rode paprika, ½ teentje knoflook , 40 g geraspte kaas
Spoel de meelwormen af en blancheer ze kort in kokend water, daarna direct koud. Spoelen en goed laten uitlekken.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de uitjes, knoflook goed aan, voeg ook de meelwormen toe en bak ze lekker bruin voeg prei en paprika toe en fruit deze nog even mee aan. Vlaaivorm Ø20 cm. insmeren met boter en de vorm bekleden met het uitgerolde deeg. Vulling aanbrengen en goed verdelen.
Overgieten met appareil en bestrooien met kaas Afbakken op 200 graden C in 20 minuten.

Bij alle meelwormen recepten is uitgegaan van het gewicht in verse meelwormen en dus niet gevriesdroogd? Let op: 150g verse meelwormen is gelijk aan 50g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.